Форум „Световно образование“ - изложение за университети

Над 50 ниверситета ще се включат в световното изложение за университети  „Световно образование“ на 27 и 28 февруари в столичния хотел Балкан (бивш Шератон). Изложението ще има директен прием на документи за университети и безплатни консултации за избор на обучение в чужбина.

За първи път в България „Световно образование“ ще предложи и професионалния специализиран Centigrade-тест – международно признат за постигане на ефективни кандидатури. Тестът сравнява интересите с възможностите на ученика и ги съпоставя с програмите за висше образование на университетите във Великобритания, Ирландия и институциите, които предлагат обучение на английски език в останалата част на Европа. Всеки ученик получава персонализирана справка с подходящите за него курсове и университети на база желания и възможности. Към момента в Европа той играе ключова роля като програма за избор на висше образование, която свързва интересите и възможностите на ученика с научната програма.  

Участниците ще осъществяват и лични срещи с представители на университети, някои от които са в България за първи път. Сред тях е британският Montfort University от топ 10 на в. „Таймс“, чиято програма по мултимедиен дизайн е завършил носителят на Оскар за „Замръзналото кралство“ и главен художник на специални ефекти на Уолт Дисни – Бен Фрост.  

В списъка на участниците със „звездни“ възпитаници е и британският University of Westminster – лидер с рекордните три номинации в предстоящите награди Оскар за филма Amy, за най-добра документална лента и за късометражния Stutterer. Университетът е водещ глобален център за високи постижения в изкуството и киното. Сред новите британски участници са University of Chichester в град Съсекс и London College of Contemporary Arts, разположен в сърцето на Лондон.  

Нов участник е и белгийският Karel de Grote University College в Антверпен и естонският University of Tartu, който е в Топ 400 на световната QS QS World University Rankings за 2015/16.   За учениците от 9 и 10 клас ще бъде представен новият езиков каталог с предложения за летни ваканции за подготовка за езикови сертификати с 5% отстъпка за дните на изложението.  

Освен в София, проект „Световно образование“ ще проведе и изложения и информационни дни в градовете Варна, Бургас, Велико Търново, Благоевград и Пловдив.

Изложението през февруари е ключово за 12-класниците, които са избрали да учат в Европа, и за 11-класниците, които се канят наесен да подадат документи за прием в британски университети.  Специализирани консултантски центрове ще приемат документи за университетите в Дания и Холандия, сроковете за които изтичат на 15 март, и ще предоставят информация за приема в Германия и Франция.

Снимка: MediaCafe
 

 

За автора